Kategori: “Burs BaÅŸvurusu”

KYK Bursunun Kesilme Şartları

Bildiğiniz gibi KYK üniversite öğrencilerine burs ve kredi imkanları sağlamaktadır. Kredi dediğimiz ödeme, öğrenci okulu bitirdikten iki yıl sonrasında ödemeye başladığı yardımdır.(Bknz kyk.gen.tr) Yani geri ödemelidir. Herhangi bir sebepten dolayı krediniz kesilmez. Okulunuzun 4 yıllık süresi bittikten sonra kendiliğinden kesilir. Bunun dışında kesilme sebebi yoktur. Fakat burs dediğimiz yardım geri ödemesizdir. Ve belli şartlar altında kesilebilir. Dilerseniz bu şartlara bir bakalım.

KYK Bursa Kesilme Kriterleri

  • Öğrenim hayatınız devam ettiÄŸi müddetçe bursunuz da devam eder. Fakat dört yıllık üniversitenizi uzatırsanız, dördüncü yıldan sonra burs almaya devam edemezsiniz.
  • Okulu bıraktığınız zaman bursunuz da kesilir. Okulu bırakmaktan kastımız belli bir dönem okula kayıt yaptırmamanızdır.

Okul değişikliği yaptığınızda bazen bazı derslerinizi saydıramazsınız. Bu durumda okulunuz uzayabilir. Bursunuz uzayan bu dönemi kapsamamaktadır.

  • OkuduÄŸunuz okulunuzda baÅŸarısız olursanız ve baÅŸka bir okula geçiÅŸ yaparsanız yine bursunuz kesilecektir.
  • Okul içerisinde herhangi bir suç iÅŸlerseniz ve bu disiplin suçları adı altında sicilinize iÅŸlerse ve bu suçtan dolayı okuldan ceza alarak, iliÅŸiÄŸiniz kesilirse bursunuz otomatikmen kesilecektir.
  • Normal ÅŸartlarda burs konusunda belli bir ortalama sınırlaması vardır. Fakat her üniversitenin baÅŸarılı saydığı ortalama deÄŸiÅŸtiÄŸi için, bu seçim tamamen üniversitelere bırakılmıştır. Yani bir üniversite 2 not ortalaması isterken bir diÄŸeri 1.8 isteyebilir. Bu durumda okulunuz ile görüşerek net bilgi almanız gerekir. Okulunuz isterse bursunuzun kaldırılmasına engel de olabilecektir. Çünkü bazı üniversitelerde bursun kesilme ÅŸartının not ortalaması ile ilgisi yoktur. Yani net bilgiyi yine size okullarınız verecektir.
  • Öğrencinin yaÅŸamının sona ermesi de yine bursu kesen etkenlerden biridir. Yani miras yerine geçmeyecek bir ödemedir.

Bu sebeplerden dolayı öğrencilerin bursları kesilmektedir. Bir dönem içerisinde burs alan öğrencilerin çalışması da yasaklanmıştı. Yani çalışan öğrencilerin de bursları kesiliyordu. Fakat yönetmelikte bulunan bu karar değiştirildi ve artık öğrenci çalışıyorsa da bursu kesilmeyecek veya çalışan öğrenciler de burs alabileceklerdir. Bu sebepler dışında öğrencinin bursunun kesilmesinin olanağı ve başka sebepleri bulunmamaktadır. Bursu kesilen öğrenciler yeniden başvuru yaparak kredi almaya hak kazanabilirler.

2017 kyk.gov.tr Kredi ve Burs Sonuçları

Üniversite hayatına başlamakta olan gençlere en büyük desteği Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı olarak hizmet veren ve kısa adı KYK olan Kredi ve Yurtlar Kurumu vermekte olup söz konusu bu hizmetler arasında katkı kredileri, burslar ve yurt hizmetleri bulunmakta ve pek çok öğrenci  belli tarih aralıkları dahilinde adı geçen hizmetlere başvuru yaparak;  yurt, kredi ya da burs sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair sonuçları beklemektedir. Söz konusu bu başvuruya dair gerekli sonuçları takip edebilmek için yapılması gereken işlem, www.kyk.gov.tr adresine girerek sorgulama yapmak olmakla beraber  söz konusu olan başvuru sonuçlarına dair bilgileri de yalnızca bu internet sitesi üzerinden öğrenebilmeleri mümkün olan şartlar arasında bulunmaktadır.

Eğer biz de başvuru yapılması gereken zaman aralığı içerisinde Kredi ve Yurtlar Kurumu üzerinden burs ya da katkı kredisi başvurusu yaptı isek ve bu başvuruya dair sonuçları öğrenmek istiyor isek yapmamız gereken işlemler adım adım şu şekilde olmaktadır:

  1. İlk olarak yapılması gereken işlem Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun resmi internet sitesine
  2. Daha sonra ise sonuçlar bölümüne tıklamamız gerekmekte, açılmakta olan yeni sayfada ise burs ve kredi sonuçları yazmakta olan bölüme tıklayarak yeni bir pencerenin daha açılmasını beklemekteyiz.
  3. Bu yeni sayfada ise giriş yapmak sureti ile sonucumuzu görüntülememiz için bazı bilgiler gerekmektedir.
  4. Söz konusu olan bu bilgiler arasında Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaramız, nüfus cüzdanımızda yazmakta bulunan cilt numaramız, yine nüfus cüzdanımız aracılığı ile öğrenebileceğimiz aile sıra numaramız ve sıra numaramız bulunmaktadır.
  5. Son olarak da ekranın en alt kısmında bulunan güvenlik kodunu da girip sorgula bölümüne tıklayarak söz konusu işlemi gerçekleştirebilmekteyiz.

Sorgulama işlemini yaptıktan sonra çıkacak olan sonuçlar arasında Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun sunduğu burs olanağına sahip olma, yine KYK’ya ait geri ödemesi de söz konusu olan katkı kredisi olanağına sahip olma ya da yapmış olduğumuz başvuru sonucunda hiçbir hizmetten faydalanma hakkı kazanamama sonucu da çıkabilmektedir.

Kaynak: http://www.kredivar.net/?s=kyk

BaÅŸvurusu Devam Eden Burslar

Öğrenim gören öğrenciler için burs imkanı sunan pek çok kurum ve kuruluş 2015 yılında da burs vermeye devam ediyor. Öyle ki; başvurusu devam eden burslar bulunmakta olup, eğer burs almak istiyorsanız burs başvurusu yapabilirsiniz. Bildiğiniz üzere yüzbinlerce öğrenciye burs veriliyor. Öğrenciler eğitim gördükleri süre içinde bu burs imkanından yararlanabiliyorlar. Özellikle ihtiyaç sahipleri belirlenerek geri ödemesiz olarak burs imkanı sağlanıyor. Öyle ki; öğrenciler ailelerinden ayrı kaldıkları için ev kirası, yol parası, faturalar, yeme ve içme gibi masraflar oldukça sıkıntı yaratıyor. Bu yüzden burs veren kurumlar sayesinde bu tür ihtiyaçlar kolaylıkla karşılanabiliyor.

(daha&helliip;)

TEV Kız Öğrenci Yurt Bursları

Türk EÄŸitim Vakfı yurt içi-dışı burslarına ek olarak Trabzon ve Ä°zmir’de öğrenim gören kız öğrencilere TEV yurtlarından faydalanma imkanı saÄŸlamaktadır.

Yurt imkanından faydalanmak isteyen kız öğrenciler için aranan özelliklerin başında burs kriterlerinde olduÄŸu gibi; Atatürk ilke ve inkılaplarına baÄŸlı, saÄŸlam ve güçlü karakterleriyle milli duyguları geliÅŸmiÅŸ, T.C vatandaşı olmak, baÅŸarılı ve maddi imkanları nedeniyle öğrenimini tamamlayamamak gelmektedir. Ä°laveten Ä°zmir’deki yurttan faydalanmak isteyen öğrencilerin Ä°zmir dışında; Trabzon’daki yurtlarda kalmak isteyen öğrencilerinde Trabzon dışında ikamet etmesi gerekmektedir. Ancak bu konuda esnek olmaya amacıyla vakış uzak çevre illerden gelen baÅŸvurularıda komisyona sunmaktadır. (daha&helliip;)

TEV YURTDIÅžI BURSLARI

Yurtiçi burslarına ek olarak TEV, mesleğinde başarılı yönetici ve uzman kişilerin eğitimine, gelişimine destek amaçlı olarak yurtdışında yükseklisans ve tıbbi yüksek ihtisas ve araştırmalar için burs sağlamaktadır.

ABD ve Batı Avrupa ülkelerinin seçkin ve en iyi kabul edilen üniversitelerinden davet alan ve kabul edilen adaylar, bütçe ve desteklenecek dallar her yıl Ağustos-Eylül aylarında belirlenir. (daha&helliip;)

TEV üstün Başarı Bursu

TEV öğrenim süresince desteklediÄŸi maddi imkanı olmayan ve vakfın kriterlerine uyan öğrencilere verdiÄŸi bursun yanısıra Lisans Seçme ve YerleÅŸtirme sınavına  MF1, MF2, MF3, MF4, TM1, TM2, TM3, TS1, TS2 türlerinden girmiÅŸ ve ilk 2000′ e ve temel bilimlerden sınava girip ilk 3000’e  girebilen ve baÅŸvuru yapan  öğrencilere Ãœstün BaÅŸarı Bursu sunmaktadır.

  TEV Üstün Başarı bursundan yararlanabilecek dallar;hukuk, sağlık bilimleri, mühendislik-mimarlık, idari- temel-sosyal bilimlerdir. (daha&helliip;)

TEV Burs BaÅŸvurusu

Türk Eğitim Vakfı, maddi imkansızlıklar nedeniyle eğitimlerini sağlayamayan başarılı üniversite,meslek yükseokulu ve yüksekokul öğrencileri için burs imkanı sunmaktadır.
TEV BURS BAŞVURUSU için Adaylarda aradıkları özellikler olarak; başarılı( öğrenim durumuna göre başarı puanı ve not ortalamaları baz alınmakta), maddi imkanı olmayan, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı olan, karakteri güçlü ve düzgün, sağlam olan, milli duyguları gelişmiş T.C vatandaşı öğrencisi olmaktır.
Bu şartları sağlayan öğrenciler www.tev.org.tr sitesi üzerinden online başvuru formunu dolduracaklardır. Başvuru tarihleri 1-31 Ekim tarihleri arasında olup Trabzon ve İzmir ili için bu tarihler 17Eylül-17Ekim arasındadır. (daha&helliip;)

Türkiye Kalkınma Vakfı Bursu

Türkiye Kalkınma Vakfı Ankara Üniversite Ziraat Fakültesi öğrencilerine burs vermektedir. A.Ü Ziraat Fakültesinde okuyan ve maddi imkanları olmayan öğrencilere TKV tarafından burs imkanı bulunmaktadır ve ilgili bursa başvurular sadece okulun burs komisyonuna şahsen başvuru ile kabul görmektedir. Vakfın sitesinden ya da vakıfa giderek yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.
Türkiye Kalkınma Vakfı bursuna baÅŸvurmak isteyen öğrenciler, öncelikle okullarınca bildirelecek olan gerekli evrakları tamamlayıp, komisyona baÅŸvuracaklardır. Komisyon baÅŸvuran adaylar arasında ön eleme yapacaklardır. Ä°lk eleme sonrasında bursa baÅŸvurabilecek adaylar için liste hazırlanacaktır. Belirlenen liste okulun burs komisyonu tarafından Türkiye Kalkınma Vakfı’na iletilecektir.

Türkiye Kalkınma Vakfı Bursu İletişim

Vakıf iletilen listeye göre adayları ve evraklarını inceleme neticesinde burs almaya uygun öğrencilere vakıf burs olanağı sağlayacaktır. İletişim için http://www.tkv-dft.org.tr/ariweb/index.htm adresini ziyaret edebilirsiniz.
Kurum adresi : Fatih Mahallesi Vakıf Caddesi No: 43 / B Kazan/Ankara / ANKARA
Telefon :0 312 814 11 19
Fax : 0 312 814 11 19
Daha fazla bilgi ve paylaşım için yorumlar kısmından paylaşımda bulunabilirsiniz.

TürkPetrol Vakfı Bursu

Türk Petrol Vakfı 2012-2013 dönemi burs başvuruları 1-12 Ekim tarihleri arasında yapılacaktır. İlgili bursa başvuran adayların İstanbul’daki devlet üniversitelerinde okumaları şartı bulunmaktadır. Hazırlık veya ilk senesini okuyan öğrenciler bursa başvuramazken, hazırlık ya da 1. Sınıf olarak ilk sene öğrenimini tamamlayarak bir üst sınıfa geçen öğrencilerin başvuruları değerlendirmeye alınacaktır. Belirtildiği gibi üst sınıfa geçen öğrencinin alttan dersi bulunmaması gerekmektedir.

Aynı zamanda not ortalama kısıtlaması vardır ki buna göre; 4,00’lık sistemde en az 2,80; 100’lük sistemde ise en az 70 ortalamaya sahip olan adaylar başvuruda bulunabileceklerdir. Türk Petrol Vakfı Bursu’ndan faydalanmak isteyenler öğrencilerin öğrenim kredisi alıyor olabilirken, farklı burslardan faydalanmıyor olmaları gerekmektedir. Herhangi bir suç ya da nedenden ötürü disiplin cezası almış öğrenciler burstan faydalanamazlar. (daha&helliip;)

İş Görüşmesinde Sorulan Sorular

Ä°ÅŸ görüşmeleri iÅŸe baÅŸvuranlar açısından en stresli geçen bölümdür. Ä°ÅŸveren tarafından CV ‘nizde yazmış olduÄŸunuz niteliklerinizin ve bilgilerinizin sınandığı ve doÄŸruluÄŸunun ölçüldüğü andır. Bu nedenle çok önemlidir. Öncelikle iÅŸ görüşmesine gitmeden mutlaka sakinleÅŸmeye çalışın heyecan size puan kaybettirir bunu unutmayın.

 İş görüşmelerinin de bir deneyim olduğunu aklınızdan çıkarmayın ve olumsuz geçen iş görüşmelerinden sonra ümitsizliğe kapılmayın ve bunlardan kendinize bir ders çıkarın. İş görüşmelerine giderken hazırlıklı olmak her zaman en doğrusudur. Genel olarak İnsan Kaynakları departmanlarının iş görüşmelerinde adaylara sordukları 50 soru aşağıda yer almakta. İş görüşmesine gitmeden önce sorulması muhtemel olan bu sorulara hazırlık yaparak daha iyi bir izlenim elde etme şansı yakalayabilirsiniz. İşte bir İş Görüşmesinde Sorulan Sorular ;

1. Bana kendinizi anlatınız.

2. Son işinizden neden ayrıldınız?

3. Bu alandaki ne çeşit deneyime sahipsiniz?

4. Kendinizi başarılı olarak görür müsünüz?

5. İş arkadaşları sizin için ne söylemektedir?

6. Bu kuruluş hakkında neler biliyorsunuz?

7. Geçen yıl bilgilerinizi geliştirmek için neler yaptınız?

8. Diğer işler için başvuruyor musunuz?

9. Bu kuruluş için neden çalışmak istiyorsunuz?

10. Bizim için çalışan başka birisini tanıyor musunuz?

11. Ne çeşit maaşa ihtiyacınız vardır?

12. Bir takım oyuncusu musunuzdur?

13. İşe alınırsanız, ne kadar süre bizim için çalışmayı beklerdiniz?

14. Hiç herhangi birisini kovmak zorunda kaldınız mı? Nasıl hissettiniz?

15. İşe yönelik felsefeniz nedir?

16. Şu anda emekli olmak için yeteri kadar paranız olsa, emekli olur muydunuz?

17. Bir pozisyonu bırakmanız hiç söylendi mi?

18. Bu kuruluşa nasıl bir kazancınızın olacağınızı açıklayınız.

19. Neden sizi işe almalıyız?

20. Yaptığınız bir öneriyi anlatınız.

21. İş arkadaşları ile ilgili sizi neler rahatsız etmektedir?

22. En büyük gücünüz nedir?

23. Hayalinizdeki işi anlatınız.

24. Neden bu işte başarılı olacağınızı düşünüyorsunuz?

25. Bir işte neler ararsınız?

26. Nasıl birisiyle birlikte çalışmayı reddederdiniz?

27. Hangisi sizin için daha önemlidir: para mı yoksa iş mi?

28. Önceki gözlemciniz en güçlü noktanızın ne olduğunu söylerdi?

29. Bir gözlemciyle yaşadığınız bir sorunu anlatınız.

30. Bir iş hakkında sizi ne hayal kırıklığına uğrattı?

31. Baskı altında çalışabilme becerinizi anlatınız.

32. Becerileriniz bu iş ile mi yoksa diğer bir iş ile mi daha yakından uyuşmaktadır?

33. İşte elinizden gelenin en iyisini yapmanız için sizi ne motive etmektedir?

34. Fazla mesai yaparak çalışmak ister misiniz? Geceleri? Hafta sonları?

35. Bu işte başarılı olduğunuzu nasıl bilirdiniz?

36. Gerektiğinde, taşınmak için istekli olur musunuz?

37. Şirketin çıkarlarını sizinkilerin önüne koymak için istekli misiniz?

38. Yönetim çeşidinizi açıklayınız.

39. İşteki hatalarınızdan neler öğrendiniz?

40. Herhangi bir kör noktanız var mıdır?

41. Bu iş için birisini işe alıyor olsanız, ne arardınız?

42. Bu pozisyon için gerekenden fazla nitelikli olduğunuzu düşünüyor musunuz?

43. Deneyim eksikliğinizi telafi etmek için nasıl teklifte bulunursunuz?

44. Bir patronda hangi özellikleri ararsınız?

45. Başkaları arasındaki bir tartışmayı çözmede yardımcı olduğunuz bir anı anlatınız.

46. Bir proje üzerinde çalışan bir takımda hangi pozisyonu tercih edersiniz?

47. İş ahlakınızı açıklayınız.

48. En büyük mesleki hayal kırıklığınız ne olmuştur?

49. İşte yaşadığınız en büyük eğlenceyi anlatınız.

50. Benim için sorularınız var mıdır?

Yukarý Çýk